fogbeültetés - implantáció

Hiányzó fogainak pótlása nem csak esztétikai kérdés.
A fogak pótlásának elmulasztása komoly egészségügyi kockázatot rejt magában.

DE MELYEK EZEK A KOCKÁZATI TÉNYEZŐK ÉS HOGYAN KERÜLHETI EL ŐKET?

Sokan nem is gondolják , hogy egy hiányzó hátsó fogat feltétlenül pótolni kell. Hiszen nincs látható helyen, éppen ezért nem is zavaró.

Vannak azonban olyan „láthatatlan” hatások, melyek észrevétlenül fejtik ki hatásukat, de következményeik igen súlyosak lehetnek.

Például:

  • Az íny visszahúzódása
  • a szomszédos és a szemben lévő fogak elvándorlása
  • a csontállomány felszívódása a hiányzó fog körül
  • az arc beesése
  • rágó- és más ízületi problémák
  • gyakori migrénes fejfájás
  • fáradtan ébredés

A jó hír az, hogy még sosem volt ilyen egyszerű
és kockázatmentes hiányzó fogainak pótlása.

A fogbeültetés napjainkban már rutineljárássá szelídült, így gyakorlatilag szinte minden korosztály számára elérhető.

A fogbeültetés leggyakrabban akkor szokott igényként jelentkezni, amikor egy-egy foga hiányzik a páciensnek. De természetesen hatásos megoldást nyújt abban az esetben is, ha több fog hiányát kell pótolni. Ilyenkor több tagból álló hidak kerülnek fel a beültetett implantátumokra.

Vannak olyan esetek, melyeknél csak implantálás segítségével úszhatja meg a páciens az olyannyira nem kedvelt kivehető fogsorok viselését.

Ilyen az az eset például, amikor egy oldalon több sorvégi fog hiányzik. A rágóképesség helyreállításához az oda beültetett implantátum adja meg a megfelelő stabilitást a rögzített fogpótlás számára.

Teljes fogatlanság esetén több implantátum beültetése teszi lehetővé azt, hogy fixen rögzített pótlást kapjon a páciens. Az eljárás célja, hogy a páciens teljes értékű életet tudjon élni rögzített fogsorával, mintha csak a saját fiatalkori fogai lennének.

Fogbeültetés esetén implantológusával közösen kell megtalálnia azt az elképzeléseinek és lehetőségeinek minden szempontból megfelelő optimális megoldást, amely orvos-szakmai szempontból kivitelezhető és Ön is örömét leli majd benne.

Több választási lehetőség áll Ön előtt.

Tulajdonképpen az igazi érték az Ön számára nem a beültetett implantátum, hiszen az az íny alatti területen található, hanem az arra kerülő felépítmény és főleg a felépítményre rögzített korona vagy híd. Az egész folyamat ebben csúcsosodik ki.

Maga az implantátum tehát egy mesterséges foggyökér, amely olyan titánium ötvözetből készül, amely teljes mértékben szövetbarát, így könnyen befogadja azt a szervezet és nagyszerűen körbenövi a csont.

Az implantátumokra különböző típusú felépítmények kerülhetnek. Ezeket formailag úgy kell elképzelnie, mint egy lecsiszolt fogat, amire majd korona kerül. A felépítmények lehetnek titániumból, vagy készülhetnek cirkóniumból, amit a magasabb esztétikai igények kielégítése céljából az elülső fogak területén alkalmazhatunk.

Az implantátumokra készülő koronák és hidak megadják Önnek az elvárt esztétikai élményt és a kiváló működőképességet. Ezek fém-kerámiából illetve cirkónium-kerámiából készülhetnek. A különbség a váz anyagában van, a látható felület mindkét esetben porcelánból készül. A cirkóniumnak az áttetszősége és természetessége, valamint a fémmentessége adja meg az igazi értékét.

A koronák és hidak kétféleképpen kerülhetnek rögzítésre a beültetett implantátumokra. A hagyományos módszer az, hogy a fogorvos fixen rögzíti, azaz véglegesen felragasztja azt. A másik megoldás, amikor a pótlás csavarokkal kerül rögzítésre az implantátumra, így azok egy esetleges korrekciós igény esetén egyszerűen lecsavarozhatók és javíthatók.

Természeten tisztában vagyunk azzal, hogy Önben számtalan kérdés merült még fel, éppen ezért meg szeretnénk teremteni a lehetőséget arra, hogy szakértői válaszokat kapjon kérdéseire.

Kérjen konzultációt a +36 29 351 188 vagy a +36 20 921 8697 számon, hogy megalapozott döntést tudjon hozni hiányzó fogainak pótlásáról.

A konzultáció természetesen még nem jár azzal a kötelezettséggel, hogy Önnek feltétlenül el kell végezetnie a beavatkozást, csupán lehetőséget teremet a megoldás megismerésére.

Scroll to Top